Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A polgármester is részt vett a diplomaosztón Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 12.

ImageKözel kilencszázan tettek sikeres államvizsgát a nyári záróvizsga időszak során a Kodolányi János Főiskolán. Az Andragógia, valamint Kommunikáció és médiatudományon szakon végzett hallgatók három turnusban vehették át diplomájukat az ünnepélyes diplomaátadón, amelyen részt vett dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának polgármestere is.

Tovább...
 
Rágcsálóirtás kezdődik szeptember 19-től Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. szeptember 12.

ImageA Városgondnokság megbízásából az Albatox Kft. a város területén lévő főbb vízfolyások és csapadékvíz elvezető árkok mellett rágcsálóirtást végez. A figyelmeztető felirattal ellátott dobozokban kihelyezett irtószer véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, mely lenyelve és gyomron keresztül felszívódva emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet. Mérgezés esetén vérzékenységet vagy belső vérzést okoz.

Tovább...
 
Megemlékezés a New York-i terrortámadásokban elhunyt áldozatokra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 12.

ImageSzeptember 11-én délután a tíz évvel ezelőtti New York-i terrortámadás következtében elhunyt áldozatokra emlékeztek a székesfehérvári tűzoltók. Bisztricz Anett szóvivőtől megtudtuk, hogy a Szent Flórián körúton a tűzoltóság szertára előtt sorakozott fel a laktanyában éppen bent lévő három gépjármű. A terrortámadások magyar idő szerinti kezdetét jelentő 14 óra 46 perckor a tűzoltók egy perces néma, kéklámpákkal kísért tiszteletadással emlékeztek meg a tíz évvel ezelőtt elhunyt közel 3000 áldozatról, köztük 343 hősi halált halt tűzoltó bajtársról.

Tovább...
 
Kétezer gólyával startolt a Kodolányin a tanév Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 12.

ImageKétezer új elsős kezdi meg tanulmányait a 2011/12-es tanévben a Kodolányi János Főiskolán. Az ünnepélyes székesfehérvári tanévnyitón Dr. h.c. Szabó Péter PhD. rektor jelképesen egy kézfogással fogadta a főiskola polgáraivá a diákokat.

Tovább...
 
Baleset: Minden hetedik embertől várhatunk csak aktív segítséget Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 09.

ImageA felnőtt lakosság csupán 15 százaléka segítene aktívan a sérültek ellátásában egy közúti balesetnél, a balesetet látottak 13 százaléka pedig segítséghívás nélkül tovább menne − derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb lakossági kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu internetes egészségportál megbízásából készített. Az eredményeket Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője kommentálta.

Tovább...
 
A város költségvetése külön soron támogatja a testnevelés órákat Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. szeptember 09.

ImageVersenyeket, diákolimpiákat szervezhetnek, és tornaszereket vásárolhatnak az iskolák abból a 25 millió forintból, melyet a költségvetésből különít el az önkormányzat a testnevelés órák támogatására – jelentették be a székesfehérvári iskolák testnevelő tanárainak tartott tanévnyitó értekezleten. Ebben a tanévben is folytatódik a nyitott tornatermek program és a Videoton Labdarúgó Közalapítványnak köszönhetően az alsósok is bekapcsolódhatnak a focitornába.

Tovább...
 
Fejér Megyei Esélyegyenlőségi Hónap Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. szeptember 09.

ImageA megszokottnál kevesebb rendezvénnyel, de új és jól bevált programokból összeállított, tartalmas eseménysorozattal várja az érdeklődőket a székesfehérvári Esélyek Háza a VIII. Fejér Megyei Esélyegyenlőségi Hónap során.

Tovább...
 
Mozgáskorlátozottak horgászversenye a Velencei-tavon Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó Tibor   
2011. szeptember 09.

ImageA Magyar Országos Horgász Szövetség 2011. szeptember 10-én, szombaton a horgász-versenysportban érdekelt mozgáskorlátozott horgászok részére találkozót és horgászversenyt rendez Velencei-tavi kirendeltségén.

Tovább...
 
Nemzetközi Hőlégballon Karnevál a Velencei-tónál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 09.

ImageKözel tizenöt hőlégballon repül fel szeptember 9-11 között a Velencei-tónál megrendezett XVII. Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevál keretében. A rendezvényre az agárdi Parkerdőben kerü sor, ahol különböző földi és légi programokra várják a látogatókat.

Tovább...
 
Repülőnap Börgöndön Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. szeptember 09.

ImageSzeptember 11-én, vasárnap ismét benépesül a Börgöndi repülőtér. A szervezők az elmúlt évek tapasztalatai alapján állították össze az egész napos programot, aminek létrejöttét Székesfehérvár Önkormányzata is támogatja. A Börgöndi Repülőnap részleteiről dr. Cser-Palkovics András polgármester és Szilády Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke számolt be.

Tovább...
 
Pokorni gyermekcentrikussá tenné a tantárgyközpontú oktatást Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. szeptember 09.

ImagePokorni Zoltán négyéves kortól írná elő a kötelező óvodába járást, ezt megelőzően a hátrányos helyzetű családok gyermekeit anyagi támogatással ösztönözné az óvodáztatásra. Az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottságának fideszes elnöke nem tenné kötelezővé az egésznapos iskolát, arra - mint az MTI-nek elmondta - pénzügyileg motiválni kell és szakmailag fel kell készíteni az intézményeket, mert erre ma még nem alkalmasak.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1541 1542 1543 1544 1545 1546 1547 1548 1549 1550 Következő > Utolsó >>

Eredmények 16963 - 16973 / 20492